Urgente dentare

Cand este necesara acordarea primului ajutor pentru dinti?
Problemele dentare sunt de obicei probleme care se adancesc daca raman netratate de-a lungul timpului, indiferent daca este vorba de carii sau afectiuni ale gingiei. Problema este ca oamenii nu viziteaza regulat dentistul si nu sunt constienti de problemele minore, care in timp devin probleme serioase. Cand apare durerea acuta care poate avea la baza o infectie ce produce si o inflamare, atunci este necesar a primi urgent primul ajutor în primul rând pentru a reduce nivelul durerii, si în al doilea rând pentru a oferi ingrijire medicala primara respectivei probleme dentare.
Problemele care necesita acordarea primului ajutor pentru dinti 
Una dintre cele mai dureroase probleme este fenomenul natural de crestere a dintilor. De obicei, durerea este suportabila, dar in unele cazuri, la copii si adulti deopotriva, situatia poate duce la dureri insuportabile. La adulti pot fi vazute in timpul fenomenului de crestere a molarilor de minte care nu reusesc sa penetreze gingiile sau, in cazurile in care acestia cresc strambi.
Alte fenomene care necesita acordarea primului ajutor sunt fracturi ale dintilor sau caderea coroanei dentare.
In aceste cazuri in care este necesar primul ajutor pentru dinti, este important sa se ajunga la dentist imediat. Desigur, exista situatii diferite in care acest lucru nu este posibil. In astfel de cazuri, exista tot felul de metode pentru ameliorarea durerii, dar in orice caz, nici o metoda nu exclude vizitarea unui dentist cat mai curand posibil. Se pot folosi calmante sau ulei de cuisoare inmuiat in vata si aplicat local.